ثبت نام روزهای علوم انسانی – 23 بهمن 1402

23 بهمن 1402
|

شنای پروانه در اقیانوس واژه‌ها

اگه مسیر پژوهش ادبی شبیه یه راه‌پلّه از کتاب‌ها باشه، یکی از اون پلّه‌های اساسی و محکمِ اوّلِ اوّلش، لغت‌نامه‌ها هستن. ما برای انجام خیلی از تحقیقات ادبی، نیاز داریم بارها به این نوع از کتاب‌ها سر بزنیم.
یه پژوهشگر ادبیات باید یه دوستی صمیمانه و عمیق با لغت‌نامه‌ها داشته باشه و اون‌ها رو بشناسه! اصلا از یه جایی به بعد، خوندن لغت‌نامه یکی از تفریحات جذاب محقّق می‌شه!
ولی مگه تو لغت‌نامه، غیر از معنی کلمات، چیزی هست؟ اگر آره، چرا؟
برای کار کردن با لغت‌نامه، باید چه چیزهایی رو بدونیم؟
چند تا لغت‌نامهٔ فارسی داریم؟ چه فرقی با هم دارن؟
ما هم می‌تونیم لغت‌نامه بنویسیم؟ اصلا چه اهمیتی داره؟!
توی این کارگاه می‌خواهیم به سراغ لغت‌نامه بریم و با هم دیگه درباره‌ لغت‌نامه‌ها و اهمیت‌شون صحبت کنیم.

حتما تا به حال از روانشناسان و افراد مختلف شنیده اید که فلان اتفاق ریشه در کودکی دارد. یا طرحواره ها همگی در کودکی شکل گرفته اند و بخش زیادی از رفتار های ما را در امروز شکل میدهند. همه اینها تلاشی است برای پاسخ به این سوال که شخصیت امروز ما چگونه شکل گرفته است؟ ما در این کارگاه میخواهیم در باره این صحبت کنیم که اساسا چه عواملی در شکل گیری شخصیت امروز ما موثر بوده اند و چگونه میتوان آن را تغییر داد. احتمالا قرار است درباره ژنتیک، تربیت، طرحواره ها، کودکی و …. خلاصه هر چیزی که میتواند به این موضوع مرتبط باشد حرف بزنیم. در نهایت در خصوص مفهوم “بسته  شخصیتی”‌ صحبت می‌کنیم که توضیح آن بماند برای کلاسلبخند

لازم به ذکر است جلسه دوم این کلاس در ادامه جلسه اول خواهد بود و عزیزانی که در جلسه اول حاضر نبوده اند، فایل صوتی آن را از خانم بازیاری دریافت کرده و با مباحث آشنا شوند.

اندیشه های اقتصادی بخش مهمی از میراث فکری ماست که می‌تواند روی سیاست های یک کشور و نحوه ی رفتار عاملان اقتصادی اثر گذار باشد. اما آیا اقتصاد تنها آن چیزی است که در کتاب های درسی می‌خوانیم؟ پاسخ قطعا خیر است. اقتصاد وام دار محیط آن است. روند تاریخی نظریه های اقتصاد این حرف را تایید می‌کند. یک جمله بین اقتصاددانان معروف است “دانستن تاریخ اندیشه های اقتصادی برای یک اقتصاددان هنر نیست اما ندانستن آن عیب است.”
شاید بسیاری فکر کنن آدام اسمیت اولین کسی بود که نظریه های اقتصادی را مطرح کرد اما آیا واقعا اینگونه بوده است؟ خواستگاه این اندیشه ها کجاست؟ ما در این کارگاه سعی می‌کنیم درباره ی این سؤال‌ها همفکری و بحث کنیم.


همه‌مان مزهٔ شیرینِ رفتن به کتابفروشی و چرخیدن میان کتاب‌ها را چشیده‌ایم. دیدن کتاب‌های تازه، ورق زدن و زیر و بالا کردن عناوینی که این‌ ور و آن‌ ور، در صفحات مجازستان دیده‌ایم اما از نزدیک نه، کیف گفتگو با کتابفروشِ کتابشناس، به اشتراک گذاشتن ذوق از دیدن کتاب محبوب با رفیق هم‌سلیقه‌ای که زده‌ایم زیر بغلمان و با خودمان به کتابفروشی برده‌ایم…
این فهرست را همچنان می‌توان بلندتر کرد. اما همهٔ این لذت‌ها اگر کتابگردی با روشنا باشد دوچندان و صدچندان می‌شود!
همین دوشنبه بیایید با هم برویم کتابفروشی آموت. در هوای کتاب‌ها تنفس کنیم، کتاب‌های تازه بخریم و در مورد کتاب‌ها گپ بزنیم. یک گپ ویژه هم با *یوسف علیخانی* صاحب نشر و کتابفروشی آموت بزنیم و ببینیم از تجربهٔ سالیانش در این عرصه، چه چیزی دارد که در مشت ما بگذارد؟
منتظرتان هستیم. با جیب پُر و شوق فراوان بیایید!

نکته مهم: عزیزانی که در اردوی خانه اندیشه ورزان ثبت نام کرده اند، به علت احتمال همزمانی این دور اردو، ثبت نام نکنند.

هزینه: 100 هزار تومان

آیا تا به حال برای‌تان پیش آمده که احساس کنید نیاز دارید  مهارت های نرم افزاری و تولید محتوای رسانه ای را یاد بگیرید؟ درست است! ما دانش پژوهان علوم انسانی همیشه هم با کتاب و قلم سر و کار نداریم و برای ارائه محتوای خودمان به ابزار ها و فرم ها احتیاج داریم.

در کارگاهی کاملا متفاوت و بی سابقه در روزهای علوم انسانی، می‌خواهیم در کنار هم تدوین یک کلیپ را از صفر تا صد تجربه کنیم.

شاید بنظرتان برسد در یک جلسه 75 دقیقه ای چطور میتوان تدوین کردن را یاد گرفت؟ اما نگران نباشید. حتی  اگر تا به حال در این حوزه تجربه ای نداشته اید ، میتوانید یکی از مخاطبین این کارگاه باشید.

ما نمی‌خواهیم در این کلاس به شما نرم افزار یاد بدهیم. بلکه فوت و فن ساخت یک کلیپ و مراحل آن را به شما نشان می‌دهیم تا در آینده نیز بتوانید خودتان بیشتر در این حوزه کسب تجربه کنید.

درخصوص نرم افزاری که قرار است با آن کار کنیم و لوازم مورد نیاز، تا فردا حتما اطلاع رسانی خواهد شد.

مستند «سرزمین خیالی من» دربارۀ یک اتفاق خیلی تازه‌ در تاریخ پرماجرای کشور شیلی است. در سال ۲۰۱۹ بعد از گران شدن بلیط مترو در شهر سانتیاگو، موجی از اعتراضات آغاز شد که دامنۀ آن کل کشور را فرا گرفت و رفته رفته به تلاشی برای کنار گذاشتن دولت سباستین پینرا تبدیل شد. در جریان همین اعتراضات بود که بزرگترین تظاهرات تاریخ شیلی با حضور حدود یک و نیم میلیون نفر در شهر سانتیاگو برگزار شد.

کارگردان مستند در جریان این اعتراضات دوربین خودش را به دل ماجرا برده و روند تحولات را با خوش‌بینی و هیجان دنبال می‌کند. چیزی که برای او هم جالب است و هم به نوعی سردرگم‌کننده این است که بر خلاف جنبش‌ها و شورش‌هایی که در زمان جوانی او اتفاق می‌افتاد، مردمی که امروز به خیابان می‌آیند دیگر نه به هیچ ایدئولوژی خاصی چسبیده‌اند و نه دنباله‌روی رهبران خاصی هستند. از نظر وی با وجود همۀ شباهت‌هایی که بین این اعتراضات و جنبش‌های قبلی وجود دارد، اما در نهایت این کاملا یک چیز تازه است.

احتمالا در این روز ها که انقلاب اسلامی ایران 45 ساله میشود، گفت و گو درباره اشکال جدید جنبش های اجتماعی برای شما هم جالب باشد.

منتظرتان هستیم.


نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.