ثبت نام روزهای علوم انسانی – 17 مهر 1402

17 مهر 1402
|

دلفین و مارکبرا

 انتخاب‌هایی در سطوح مختلف؛ از تصمیم‌گیری‌های فردی گرفته مانند درس خواندن و مدرسه آمدن تا تصمیم‌گیری بنگاه‌ها برای میزان و چگونگی تولید تا حتی کلان‌تر، تصمیمات در سطح کلان و کشوری و جهانی.

از طرفی می‌دانیم که اقتصاد شامل گروهی از مردم هستند که در زندگی روزمره خود با یکدیگر تعامل و برخورد دوجانبه دارند. پس اگر می‌خواهیم اقتصاد یک شهر/ کشور یا…. مطالعه کنیم باید رفتار اقتصادی افراد را مطالعه کنیم.

چه چیزی بر روی تصمیم گیری‌های  انسان اثرگذار است؟

برخی از عوامل و اصول مهم را در کتاب مرور می‌کنیم.

اینجا می‌خواهیم باهم از یک عامل مهم به نام”انگیزه” صحبت کنیم. عاملی که شاید جواب خیلی از سوالات ما حتی در حوزه‌های سیاسی باشد.

– چرا با اینکه کشور سوم از جهت منابع گاز هستیم، اما در فصل سرما دچار کمبود گاز می‌شویم؟

– چگونه قوانین باعث بروز رفتارها می‌شود؟

 و سوال اساسی‌تر:  چرا سیاستمداران حرف اقتصاددانان را گوش نمی‌دهند؟

 در این کارگاه قصد داریم از تاثیر انگیزه‌ها بر روی تصمیم‌گیری‌ها صحبت کنیم و سوال‌مان را دقیق‌تر کنیم.

باشگاه شهرت

اکران مستند

این روزها موضوع شهرت یا به اصطلاح عامه «سلبریتی» بسیار داغ است و با منتشر شدن یک عکس یا یک فیلم از چهره‌های معروف، موجی از صحبت‌ها و حواشی به راه می‌افتد. این مستند به سراغ سلبریتی‌های خارجی رفته است و نقش آنان را در عرصه‌های مختلف بر جامعه‌شان بررسی می‌کند.

در این جلسه از کارگاه مستند، ابتدا تاریخچه و رویکردهای مختلف به فرهنگ شهرت در ایران و جهان و زمینه‌ی ساخت این مستند را بررسی می‌کنیم و در ادامه توضیحاتی را در خصوص نظام ستاره سازی هالیوود خواهیم داد.

انجمن روشنا برگزار می‌کند:

ای نامه که می‌روی به سویش…

این جور وقت‌ها چه کار می‌کنی؟

قدیم‌ترها که این همه پیام‌رسان و شبکه اجتماعی وجود نداشت آدم‌ها می‌رفتند سراغ قلم و کاغذ و نامه می‌نوشتند. هنوز هم -هرچند کمتر از گذشته‌ها- عتیقه‌هایی هستند که اهل خامه و آمه و نامه‌اند. اهل همان چیزی که در دنیای کتاب‌ها هم جایگاه خاصی دارد. ۱۷ مهر «روز جهانی پست» است. نهادی که نویسندگان و دریافت‌کنندگان نامه‌ها بسیار بدان مدیونند! بیایید به همین مناسبت با هم به چند کتاب نامه‌ای سرک بکشیم!

شاید مرور این کتاب‌ها ما را هم به نوشتن نامه و باقی گذاشتن ردی از خودمان بر روزهای دیگران برانگیزد!

سلام  آقای سعدی! قیمتِ قند چنده؟

ارائه: جناب آقای حسین رئیسی – کارشناسی ادبیات در دانشگاه تهران

*سخنهای شیرین‌تر از قند هست*

سعدی، استادِ ماست، ما یعنی همه‌ی فارسی‌زبان‌ها. جایگاه سعدی در ادبیات فارسی خیلی بالاست در حدی که می‌گن: «اگه سعدی گفته، پس درسته.» در این حدّ. حتی عده‌ای این‌طوری گفتن که زبان سعدی فارسی نیست، فارسی زبان سعدیه. یعنی فارسی‌ای که صحبت می‌کنیم (یا دقیق‌تر بگم: می‌نویسیم) بیشتر از هر شخصی وامدار سعدیه.

حافظ شعر فارسی رو این‌طوری وصف می‌کنه: «زین قندِ پارسی» و با این تعریف یکی از شیرین‌ترین و شکرشکن‌ترین قندهای زبان پارسی مال سعدیه. و قراره اینجا بریم در بازارِ غزل‌های آقای سعدی و ببینیم که چرا این همه شیرین‌سخنه و چرا این‌همه در دل آدم‌ها می‌شینه و شعرهاش تا الان و هنوز بینِ ماست و مثلِ نقل‌ونبات، تعارف می‌شن؟

ما اسم خاص نداریم

می‌خواهیم بفهمیم رسانه چیست.

چیزهایی که الان رسانه هستند، رسانه هستند؟!

بفهمیم ما کجای این ابزار غول‌پیکر ایستادیم.

نفهمیدیم هم مهم نیست، ولی بفهمیم که نفهمیدیم.

نگین فراهانی، 31سالمه

از وقتی یادم میاد تئاتر کار می‌کردم یا به وسایل جانبی تئاتر مشغول بودم:)

و از وقتی بزرگسال شدم دارم برای نوجوان‌ها کار می‌کنم و فکر اصلیم رو برای خودشون کردن

ادبیات نمایشی خوندم پس نوشتن رو‌ هم بلدم و داستان کوتاه و ناداستان می‌نویسم


نظرات

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۰ دیدگاه ثبت شده است.